De voordelen
van een airco

  • Schone gefilterde lucht

  • Je kan besparen op je stookkosten

  • Geeft zowel verkoeling in de zomer als warmte in de winter

Op een hele warme plakkerige dag is een airco heerlijk verkoelend, maar wist je ook dat veel airco’s ook ruimtes kunnen verwarmen? Op die manier kan jij de kamers in je huis of op kantoor heel gericht verwarmen en kan je dus besparen op je stookkosten. 

Wil jij meer informatie over de aanschaf van een airco?

Geef mij vrijblijvend advies

Over de split airco

Een split-airco is een type airconditioner dat bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Het binnendeel wordt geplaatst in de kamer waar koeling nodig is, terwijl het buitendeel buiten wordt geplaatst. De twee delen zijn verbonden door middel van leidingen en kabels. Een split-airco wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd omdat het apparaat de warmte uit de lucht in de kamer haalt en naar buiten afvoert.

Voordelen van een split airco

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een split-airco zouden moeten hebben. Ten eerste kan het apparaat zorgen voor een comfortabel binnenklimaat tijdens warme zomers. Een split-airco kan de temperatuur in een kamer snel verlagen en de luchtvochtigheid verminderen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen die moeite hebben met slapen in warme en vochtige omstandigheden.

Ook is een split airco ideaal om als hoofdverwarming te gebruiken. Met een split airco heb je minder gaskosten. Vooral in deze tijden waarin gaskosten hoog zijn is een split airco bijna altijd voordeliger in maandelijkse kosten.

Hulp nodig bij het optimaal installeren van uw airco?

Al met al zijn er dus veel goede redenen om te kiezen voor een split-airco. Het apparaat kan zorgen voor een comfortabel binnenklimaat, energiekosten besparen en de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

Wij helpen u graag met het correct installeren van uw (nieuwe) airco, zodat u kunt beginnen met het optimaal besparen op uw gasrekening. Neem contact met ons op en we bespreken uw wensen.

Een split-airco bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel dat vast geïnstalleerd wordt. Een mobiele airco heeft slechts één deel en kan verplaatst worden. Split-airco’s zijn over het algemeen efficiënter en kunnen meer koeling bieden dan mobiele airco’s.

De kosten van de installatie van een split-airco variëren afhankelijk van de grootte van de unit, het aantal kamers dat gekoeld moet worden en de complexiteit van de installatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, een split-airco kan ook als verwarming worden gebruikt door middel van de omgekeerde cyclus. Hierbij wordt warmte uit de buitenlucht gehaald en naar binnen gebracht. Dit proces werkt tot een buitentemperatuur van ongeveer -15 graden Celsius.

Een split-airco kan milieuvriendelijk zijn, vooral als het wordt gebruikt als vervanging voor een verwarmingssysteem op gas. De meeste split-airco’s zijn ook energiezuinig en hebben een hoog rendement, wat bijdraagt ​​aan een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot. Het is echter belangrijk om een energiezuinig model te kiezen en deze goed te onderhouden om de milieuvriendelijkheid te waarborgen.